Shisha shop

Een gebogen hookah slang of een “shisha” wordt op het midden van de kom geplaatst, en heeft een mondstuk ter grootte van een sigarettenzeefje. Het mondstuk, of vaas, houdt vaak de shisha shop vast die de hookah slang omhoog kromt voor een betere trek en gemakkelijker roken. Behalve de gewone hookah slang, kan de shisha shop ook een mondstuk hebben voor de bamboe carbon hookah. Een bamboe koolstof hookah heeft een mondstuk ter grootte van een plastic bezemsteel. Door de eenvoud van de hookah, behoort het tot de hookah accessoires die goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Een andere overweging voor een hookah is de grootte van de hookah zelf. Omdat waterpijpen van verschillende materialen zijn gemaakt, zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten. Deze maten variëren van de kleine, 1/2 in. tot de grote, 4 ½ of 5 ½ in. hookahs.

De prijs van een hookah wordt verhoogd door de grootte en de toevoeging van de shisha plus de kom, oftewel de basis van de hookah. De grootte van de basis komt ook overeen met de afstand van het mondstuk tot de bodem van de hookah kom, die de hookah zijn gebruikelijke vlakkere smaak geeft.

De tabak die in de hookah wordt gebruikt, tobak of matan genoemd, wordt er door de roker in gestopt, ongeveer zoals bij cigarillo’s in de wrap. Het gebruikte hout is hick, mesquite, ceder, en vruchtenthee. Hicks worden het meest gebruikt omdat ze een rechte vorm hebben en in het oog van de hookah kunnen worden geplaatst. Rokers krijgen dezelfde smaak bij staakwhisha’s, vierkante hookahs en ronde hookahs met mondstukken van ongeveer 3 ½-4 inches in diameter.

De waterbakjes van hookahs zijn er in verschillende maten, maar ze stellen de roker allemaal in staat om dezelfde hoeveelheid tabak te roken. De maten zijn meestal evenredig met de grootte van de roker.

De basis van de hookah tabakskom wordt de hommel genoemd, en wordt net als de theepot gebruikt om het mondstuk te bedekken of af te dekken. Hommelontwerpen zijn oneindig en kunnen in elke geometrische vorm worden gemaakt. Een standaard hommel meet ongeveer 5 ½ in de hoogte en 3 ½ in de breedte. Lange voetstukken worden gemaakt om op de bodem van de ketel te passen.

De tabak die in hookahs wordt gebruikt, wordt gemaakt door de hoeveelheid die wordt gedroogd. Dit droogproces wordt plukken genoemd en maakt gebruik van een kleine hoeveelheid tot kleine stukjes geschaafde bladeren, die vervolgens in water worden gelegd. Dit water moet aan de tabak worden toegevoegd gedurende de droogtijd van ongeveer 15 minuten. Dit is de traditionele manier van drogen, maar de moderne manier is het drogen aan de lucht, waarbij het tabaksblad in een klein zip-lock zakje wordt gedaan en met een elastiekje wordt vastgezet. Het blad wordt dan in de oven geplaatst bij ongeveer 200* F. Tot slot wordt het blad verwijderd en worden de bagabladeren geborsteld en te drogen gelegd.

* In tegenstelling tot roken, geven veel mensen de voorkeur aan de smaak en het aroma van hookah tabak.

bladtabak

beltonen

8,25 dollar per stuk.

30 tellen

over

Zijde buitenkant

Moeilijkheid van schoonmaken

Slordige handschoenen

kleverigheid soms

Naast waterhelling

Wat bladeren in het vat

Roestvrijstalen waterfilters

bagassement; gelieve er nota van te nemen dat, indien u verkiest geen houten filter te gebruiken, dit toestel niet zal werken met gezouten blad.

Verkrijgbaar: Te koop in Novato, CA giant grocery, Tussen $600 en $700.

Gerelateerde berichten