The Power of Sound

lichttechnicus die professionele verlichtingsapparatuur installeert voor concertpodium, installatie met ledverlichting en projectoren - geluidsinstallatie stockfoto's en -beelden

Om de muziek te laten stromen en de gewenste akoestische effecten te hebben, is het vaak handig om apparatuur te hebben die speciaal voor dit doel is ontworpen en geïnstalleerd. Dit is waar de kracht van internet zo essentieel is. Veel geluidsspecialisten en installateurs bieden hun diensten inmiddels online aan.

Of u nu een reparatie en installatie van een geluidssysteem uitvoert of een nieuw systeem wilt samenstellen, er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat uw geluid zo goed mogelijk is.

Geluid wordt geproduceerd door bijna elk solide lichaam (vacuüm, gitaar, motorboot, hoorn, enz.)ovsky-pickups, die, wanneer ze dicht genoeg bij de snaren staan, ervoor zorgen dat de vibratie door de pick-up wordt opgepikt. De modulatie van het geluid door de pickup wordt vervolgens naar de versterker gestuurd, die op zijn beurt wordt versterkt om de gewenste toon te bereiken.

Als de versterker versterkingsregeling heeft (wat een integraal onderdeel is van geluidsversterking, omdat de muziek hierdoor kan variëren afhankelijk van de frequentie waarop deze wordt afgespeeld), dan zal het geluid dat door de versterker wordt gereproduceerd anders zijn afhankelijk van het volume waarop het wordt gespeeld.

Geluid wordt naar de luisterruimte getransporteerd door geluidsgolven, dit zijn luchttrillingen die het lichaam van de drums of andere instrumenten binnendringen. De verschillende frequenties en harmonischen van de muziek worden vervolgens opgevangen door de microfoons en verschillende filters, zoals de equalizers, waardoor de muziek kan worden aangepast door de hoge kwaliteit en gevoeligheid van de microfoons.

Met versterkers met gain control kan de muziek worden aangepast door de hoge kwaliteit en gevoeligheid van de microfoons. Deze versterkers hebben ook compressie- en versterkingsregelaars waarmee de muziek kan worden aangepast door het volume aan te passen. Versterkers hoeven niet aan de ritmesectie te worden bevestigd. Veel grote zalen laten zelfs geen versterking van de hele uitvoering toe. De musici hebben daarbij de mogelijkheid om monitoren te gebruiken, die licht van gewicht, compact zijn en een uitstekende akoestiek hebben, maar ze nemen wel veel ruimte in beslag.

Er zou met een aantal factoren rekening moeten worden gehouden. Het akoestische volume van de zaal waar gespeeld moet worden en het soort geluidsapparatuur dat moet worden gebruikt. Deze omvatten het type muziek dat zal worden gespeeld en waar het zal worden gespeeld, evenals waar de muzikanten zullen optreden.

Geluidsgolven zullen ook verschillende lengtes en afmetingen hebben, dus hoe groter de ruimte, hoe groter de versterker die nodig is. Voor kleinere evenementen moet ook worden nagedacht over het type apparatuur, bijvoorbeeld of het een klein publiek zal zijn of dat het uit een aantal bands en artiesten zal bestaan.

Het is absoluut noodzakelijk dat de artiesten van tevoren weten of ze een hard of zacht geluid willen, en wat het juiste volume moet zijn. Als het te stil is, zal het voor de artiesten erg moeilijk zijn om zichzelf te horen, evenals de andere muzikanten. Voor grotere evenementen kan het nodig zijn om een ​​ruimte te zoeken met een relatief vlak plafond, zodat de geluidsgolven laag kunnen worden gehouden. Dit verkleint ook de kans dat de artiesten per ongeluk door een microfoon worden geraakt.

Proper preparation is key for ensuring that the sound quality is top notch. This will be particularly important if a number of performers are going to be performing at the same time in the same room. Improper preparation time could result in some very low quality recordings or presentations.

It would also be key to consider the types of microphones that will be used, as well as where the microphones will be placed. Changes in the acoustic environment can immediately affect the recording, as well as the acoustics in the room. Certain types of microphones will absorb sounds more readily than others, which means that sound waves will move through a microphone faster, which will then cause a more favorable recording. Acoustic guitars are best recorded with a microphone attached to the guitar, as this will produce a more natural sound.

When it comes time to mix the music, it will be necessary to pay close attention to important details. This will include things such as the mix itself is recorded, the volume of the sound throughout the room, the types of microphones that are used, and where the microphone is placed.

Elke studio heeft een bepaalde opstelling die past bij het betreffende evenement. De muzikanten en artiesten zullen allemaal heel specifieke ideeën hebben over wat ze willen opnemen en wat voor soort microfoons moeten worden gebruikt. Sommige muzikanten zullen willen kiezen voor een 'hard backing'-geluid, dat vervolgens kan worden verbeterd door het gebruik van verschillende microfoons, ook wel microfoonmodules genoemd. Anderen zullen kiezen voor een lichte pauk, die vervolgens kan worden verbeterd door middel van digitale effectboxen en compressie. Het is noodzakelijk om te onthouden dat als de tracks eenmaal zijn opgenomen, het uiterst belangrijk is dat ze tijdens het hele mixproces consistent worden opgeschoond.

Gerelateerde berichten