Hoe huur je een DJ in?

 

Hier is een lijst met vragen en suggesties die u uzelf kunt stellen voordat u een DJ inhuurt. Houd er rekening mee dat we voor de lol boeken, dus we horen graag van je zodat je weet wat je huurt en wat je van de DJ verwacht.

Geef je een evenement?

Wat voor soort evenement je ook organiseert, of het nu een borrel, karaoke-avond of dansfeest is, of je het nu voor jezelf of je vrienden doet, of wat de reden ook is, laat de DJ weten wat je gedaan wilt hebben en hoe u wilt dat de dingen worden gedaan, zodat u duidelijk weet wat u verwacht, om eventuele verwarring weg te nemen.

Heb je meestal feestjes?

Als je dat doet, moet een van je belangrijkste prioriteiten zijn om de DJ te laten weten hoe je wilt dat de dingen worden gedaan. Van feestthema's tot pakken voor dames en chique drankjes, en al het andere dat je maar kunt bedenken, dit zijn de details die je in het optreden wilt opnemen.

Wat is je budget?

Wees niet verbaasd om te ontdekken dat je misschien een groter budget hebt dan andere DJ's. Sommige dj's vragen mogelijk meer dan andere, afhankelijk van het aantal gasten dat je uitnodigt, je locatie en hoe vaak je evenementen gaat houden. Nogmaals, u wilt er zeker van zijn dat u precies weet wat u verwacht en met welk budget u moet werken.

Hoe lang verwacht je te blijven?

Op tijd zijn voor uw evenement is van cruciaal belang en kan een grote rol spelen om ervoor te zorgen dat u de perfecte DJ heeft. Wanneer u niet op tijd arriveert, is uw evenement niet langer de verrassing en vragen uw gasten zich af waar de spanning is.

Neem je DJ mee in de planning

Misschien wil je van je DJ om specifieke dingen vragen. December is een goed moment om hiermee te beginnen.

Bezoek uw DJ vooraf en geef ze een basisidee van waar u uw evenement wilt hebben en misschien wanneer.

Natuurlijk wil je DJ weten hoe laat ze verwacht worden. Afhankelijk van je contract weten ze dit misschien al.

Maar zelfs als ze geen contract hebben, als je ze voor de datum spreekt, kan het soepel verlopen en hoef je niets ongewoons te krijgen.

Hoe lang moet ik verwachten?

Je moet ernaar streven om je evenement twee tot drie uur te laten duren. Dit zorgt ervoor dat er genoeg tijd is om ervoor te zorgen dat niemand anders problemen begint te veroorzaken.

Als u echter veel gasten wilt hebben, kunt u langer gaan. Onthoud dat hoe langer je mensen rondhangt, hoe groter de kans is dat ze zich gaan vervelen en mogelijk een afleiding voor alle anderen worden.

Als je een themadag met kostuums hebt, kan de lengte ook langer zijn. Denk aan de lengte van de cakewalk en de elevator pitch.

Laatste gedachten

Om teleurstelling te voorkomen, kunt u het beste twee tot drie maanden van tevoren naar uw evenement kijken. Dit helpt teleurstellingen te voorkomen en maximaliseert uw kansen om uw goede punten als DJ te bewijzen.

Denk eraan, kom niet te laat! 's Avonds aankomen is nooit oké! Tijden variëren, dus als je Jimmy Buffet bent en je locatie is uitgerust met wraps, is het oké om hier vroeg te zijn, maar niet voor 10:00 uur. Als je een evenement organiseert met een thema-avond uit de jaren 80, dan is een paar uur daarvoor geen probleem. Houd rekening met uw gasten en geef extra tijd zodat niemand u begint te ergeren of langer blijft dan nodig is, of protest veroorzaakt onder uw gasten.

te vroeg aankomen is ook nooit oké. Als je geen leuke tijd kunt organiseren, dan zal het publiek niet genieten en zal je DJ niet zijn/haar best kunnen doen. Wees attent en probeer een goede set voor je gasten te spelen om ze bezig te houden. Als je graag deuntjes wilt omdraaien, zorg dan dat je in ieder geval een paar sets hebt met een wisseling van elk uur of zo. Dit zal op de gasten indruk maken dat jij de DJ voor hen bent en ze tevreden te houden.

Als je ter plaatse bent, zorg er dan voor dat je de elektriciteit, verlichting en toegang tot het zwembad controleert voordat je de duikkwalificaties boekt. In feite moet u vrijwel alles controleren voordat u de boeking boekt. Omdat de gasten een geweldige tijd willen hebben, kunt u net zo goed wat tijd besteden aan de veiligheidstips voor bezoekers voordat u de ruimte boekt. U moet zeker een bezoekerschecklist hebben in de boekingsfase, die ruim van tevoren moet worden geregeld. Het is onwaarschijnlijk dat kinderen naar een bruiloft komen zonder hun eigen iPod – het laatste wat een mobiele disco-instructeur wil zien, is dat een kind uit Madagaskar zijn favoriete elektronische item vasthoudt. Als je nog een stap verder wilt gaan, zorg er dan voor dat je afspeellijst een goed aanbod aan pop- en rockmuziek bevat.

Gerelateerde berichten